A to ho navíc pijí již při obědě. Ale i tak, pokud se na to podíváme ze zdravotního hlediska, připadá na sto Francouzů o 30 až 50 % srdečních infarktů méně než u jiných národů. To přivedlo vědce k závěru, že červené víno následky nezdravého životního stylu kompenzuje. Podle nich je červené víno snad dietou, která by měla opatrovat srdeční věnčité cévy a tak chránit člověka před srdečním infarktem. Je to možné. Ale nechceme ukazovat jen na konzumaci červeného vína. Co takové víno s přívlastkem? Tady je dáno, že se jedná o víno, které je vyrobeno z hroznů, které pocházejí z jedné vinařské oblasti. A to se ověřuje. Nejen původ, ale i odrůda a samozřejmě i cukernatost. Ale také se víno s přívlastkem Iwc-club rozděluje. Jak se tedy dělí? Odborníci je dělí na výběr z hroznů, cibéb, bobulí, pozdní sběr, kabinetní, slámové víno a víno ledové.
Jak vlastně víno skladovat? Šťastný https://revue.idnes.cz/jan-stastny-tema-herec-rozhovor-zkusenosti-kariera-zivot-rodina-prace-13d-/lidicky.aspx%3Fc%3DA170112_135348_lidicky_bib je ten konzument tohoto moku, kdo vlastní starý sklep. Ten má zpravidla dobré podmínky, je temný a přirozeně chladný. Jelikož vnější stěny nejsou izolovány, je vlhkost vzduchu obvykle vyšší než ve sklepech nově budovaných. Co to znamená? Že úbytek v láhvích uskladněného vína je pouze nepatrný. Takže podle odborníků to jsou to téměř ideální podmínky pro víno. Jediným možným problémem jsou teplotní výkyvy během roku. Ty bývají v tepelně neizolovaných stavbách vysoké. Od léta do zimy kolísají o 10 °C a více. A to může být příliš mnoho.
Ale někdy je možným řešením zazdít a odizolovat sklepní okénko. Samozřejmě v případě pokud sklepní okénko existuje. Z toho vyplývá, že optimální teplota ve sklepě je teplota konstantní. Měla by se pohybovat někde mezi 6 °C a 16 °C. Stejně důležité pro uskladnění vína jako je uvedená teplota je vlhkost vzduchu. Ideálních je 75 %, při méně než 60 % je naproti tomu sklep příliš suchý. Zátky lahví se smršťují a stávají netěsnými, víno prosakuje nebo dochází v důsledku zvýšeného odpařování k vyššímu úbytku.